Kaj je potapljanje

Vas zanima, kako je potapljanje opisal naš inštruktor Peter Kokalj:

»Breztežnost, lebdenje kot v vesolju, sproščujoči zvoki mehurčkov, svet tišine, počasno gibanje po 3D prostoru, odkrivanje neraziskanega podvodnega sveta, opazovanje življenja, sprostitev
… nekaj, česar ne smeš zamuditi in moraš vsaj enkrat poskusiti. Te enkratne občutke in doživetja se težko opiše.«

Se sliši mikavno? Saj tudi je! Potapljanje je zelo varen šport, seveda pa je potrebno veliko teoretičnega in predvsem praktičnega znanja. Vsi se moramo to dobro zavedati, tako začetniki kot profesionalci. 

Vsem, ki še niste pokukali v podvodni svet, pa vas mika, ali pa tisti, ki to počnete kot samouki, vam svetujem, da tega ne počnete sami. Lahko se oglasite pri nas na spoznavnem potopu v bazenu, jezeru ali morju, kjer boste spoznali osnovne tehnike in veščine ter uživali v kontroliranem sprehodu pod vodo. Naslednji korak je šele vaša odločitev o tečaju oziroma želji po novem znanju in dogodivščinah. Ste bili tudi pri vožnji z avtom samouki in se peljali po mestnih ulicah? Kako lažje in varneje je, če vam nekdo pokaže, kaj in kako.

Najbolj zabavno, najlepše, pa še najvarneje je seveda v družbi. V ta namen Potapljaški center Plavutka redno organizira potapljaške izlete.
image027